Medicii din Timişoara i-au făcut toate investigaţiile fetiţei de opt ani care este bolnavă de cancer şi ai cărei părinţi au fost obligaţi de instanţă să o ducă la spital şi au decis că în faza în care se află acum, cu o tumoră care a metastazat, nu i se poate face un transplant medular, astfel că aceasta îşi va continua tratamentul de chimioterapie la Iaşi, aproape de casă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, medicul Mihai Gafencu a declarat vineri pentru News.ro că fetiţa de opt ani din Iaşi are o tumoră care a metastazat şi a invadat totul în jur, astfel că trebuie începută chimioterapia.

”Este o malignitate într-o fază complet depăşită, în timpul care s-a pierdut. Este o tumoră mare, solidă, care se numeşte Nefroblastom şi care a metastazat în organism. Acum nu mai poate fi operată chirurgical. A invadat tot în jur şi trebuie începută chimioterapia. Ne întoarcem la faza iniţială. În niciun caz nu intră în această situaţie posibilitatea unui transplant medular, pentru că nu este indicat în etapa asta”, a declarat medicul Mihai Gafencu.

Potrivit acestuia, medicii din Timişoara au discutat cu părinţii despre riscurile operaţiei şi aceştia au optat să urmeze un tratament de chimioterapie la Iaşi.

”Colegii mei au vorbit cu părinţii, părinţii nu sunt decăzuţi din drepturi cu hotărâre definitivă, li s-a spus despre riscurile operaţiei unei tumori care a invadat în jur inclusiv vase, aşadar ei au optat să nu o opezere şi am înţeles că au optat ca tratamentul de chimioterapie să se facă nu la Timişoara, ci la Iaşi. Probabil  s-au gândit că e mai uşor la ei acasă. Nu ştim când, dar probabil copilul va pleca de la noi”, a mai spus Gafencu.

Medicii de la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara spun că, în condiţiile în care tumora a metastazat, sansele unei vindecări totale nu mai există.

Fetiţa, care este din localitatea ieşeană Răducăneni, a fost internată la Spitalul de Copii din Timişoara în 12 decembrie, după ce nu mai fusese consultată de un medic din luna iulie, pentru că părinţii au refuzat, pe motiv că i s-ar putea fura organele.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi i-a dat în judecată pe părinţii fetiţei, iar la începutul lunii Judecătoria Răducăneni a emis o ordonanţă preşedinţială prin care îi obligă pe părinţi să continue tratamentul fetiţei diagnosticate cu cancer renal în formă avansată.

viewscnt

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.