O pictură murală intitulată "Stand With Ukraine", realizată de un artist local pe un perete al unui cămin studenţesc, a fost inaugurată la Timişoara, cu prilejul Zilei Independenţei Ucrainei. Seara se va încheia cu un concert de jazz şi un spectacol de video mapping pe faţada Operei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pictura murală "Stand With Ukraine” având ca temă prietenia româno-ucraineană a fost realizată de artistul local Andrei Drăgan, cunoscut sub numele de Lux, pe un perete al Căminului 15 al Universităţii de Vest din Timişoara.
 
La inaugurare a participat şi primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz.
 
 
"Timişoara este alături de noua comunitate de ucraineni exilaţi de război, la sărbătorirea Zilei Independenţei Ucrainei. Nu este oraş care să înţeleagă mai bine decât Timişoara lupta şi dorinţa lor de libertate. Oraşul în care oameni curajoşi au luptat cu mâinile goale şi au fost împuşcaţi pe stradă pentru că şi-au dorit o viaţă liberă”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook, miercuri.  
 
 
Seara se va încheia în Piaţa Victoriei, cu un concert de jazz, la ora 20:00, urmat de un spectacol de video mapping pe faţada Operei Naţionale Române, de la ora 21:00.
 
"Intitulat «Sensitive Content», spectacolul este un tribut adus artistei Maria Prymachenko (1909-1997), cea mai importantă figură în domeniul artei naive din Ucraina. În deschiderea spectacolului de video mapping va avea loc un concert susţinut de trupa timişoreană JazzyBIT, alături de Vanessa Serbul, o tânără artistă din Ucraina”, a precizat Alexandra Palconi-Sitov, preşedinte Asociaţia Prin Banat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.