Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aproximativ 300 de persoane, printre care şi primarul Dominic Fritz, au participat, vineri seară, la comemorarea unui an de la izbucnirea războiului din Ucraina, aceştia au aprins 365 de lumânări pe treptele Operei Române, câte una pentru fiecare zi de război.
 
Cei aproximativ 300 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a marca trecerea unui an de război în Ucraina. Cu toţii au ţinut un moment de reculegere, au spus rugăciunea Tatăl Nostru şi au aprins cele 365 de lumânări, câte una pentru fiecare zi de conflict.
 
”În cadrul evenimentului de comemorare a unui an de război, un elev timişorean a citit apelul pentru solidaritate iniţiat de Societatea Timişoara şi co-semnat de ONG-uri, companii, culte, partide politice şi instituţii publice. S-au rostit rugăciuni în patru limbi: ucraineană, română, maghiară, germană”, a transmis primarul Dominic Fritz care a participat la evenimentul comemorativ.
 
De la momentul primului atac al ruşilor în Ucraina şi până în prezent, milioane de ucraineni au fugit din calea invadatorilor, iar unii dintre ei au ales România. Dintre aceştia, 3.500 au ajuns la Direcţia de Asistenţă Socială din Timişoara, iar peste 100 de copii au fost integraţi în şcoli şi în grădiniţe, la Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.