Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a discutat, miercuri, cu omologul polonez, Mariusz Błaszczak, despre situaţia de securitate din zona frontierelor României cu Ucraina şi a Poloniei cu Belarus, aspecte de pe agenda NATO şi UE şisprijinul pentru partenerii din Vecinătatea Estică. ”Împărtăşim aceeaşi percepţie a ameninţărilor de securitate din regiune şi suntem angajaţi în valorificarea potenţialului cooperării dintre ţările noastre”, a afirmat Tîlvăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, în marja Forumului de Securitate de la Varşovia, ministrul Angel Tîlvăr a avut, miercuri, o întrevedere bilaterală cu omologul polonez, Mariusz Błaszczak.

Cei doi miniştri au discutat despre situaţia de securitate din zona frontierelor României cu Ucraina şi a Poloniei cu Belarus, aspectele relevante de pe agenda NATO şi UE, sprijinul pentru partenerii din Vecinătatea Estică, precum şi coordonatele şi perspectivele în planul aprofundării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

”Împărtăşim aceeaşi percepţie a ameninţărilor de securitate din regiune şi suntem angajaţi în valorificarea potenţialului cooperării dintre ţările noastre, atât la nivel bilateral, cât şi regional, în cadrul Formatului B9”, a arătat Angel Tîlvăr.

El a mulţumit pentru sprijinul constant şi consistent pe care Polonia îl acordă României, reprezentat de forţe afiliate la Brigada Multinaţională de la Craiova (MNBDE-SE) şi ofiţeri care încadrează comandamentele aliate multinaţionale care operează în România. Totodată, el a reafirmat angajamentul României de a continua participarea cu un detaşament de Apărare Antiaeriană la Grupul de Luptă condus de SUA, ca parte a Apărării Avansate din Polonia, de la Baza militară din Bemowo Piskie.

În cadrul discuţiilor, ministrul român al Apărării a evidenţiat evoluţiile îngrijorătoare din regiunea Mării Negre şi efectele atacurilor Federaţiei Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre – Reni, Ismail şi Chilia.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat importanţa Parteneriatului Strategic româno-polon, pe componenta de apărare, pentru postura de apărare pe flancul estic şi securitatea Euro-Atlantică şi, în context, necesitatea materializării obiectivelor şi proiectelor de cooperare bilaterală stabilite cu ocazia şedinţei comune a celor două guverne, de la Bucureşti, din luna martie a acestui an.

Potrivit MApN, s-a subliniat oportunitatea intensificării proiectelor comune în planul instruirii şi exerciţiilor, cu accent pe capabilităţile similare şi aprofundarea interoperabilităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.