Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a vizitat sediul Forţelor Aeriene Regale Iordaniene şi Centrul de Pregătire al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ”Regele Abdullah II” din Amman. ”Cooperarea militară româno-iordaniană poate fi extinsă, inclusiv în ceea ce priveşte instruirea şi schimbul de experienţă în deservirea şi operarea aeronavelor de tip F16”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, în cea de-a doua parte a vizitei oficiale în Regatul Haşemit al Iordaniei, ministrul Angel Tîlvăr a vizitat sediul Forţelor Aeriene Regale Iordaniene şi Centrul de Pregătire al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ”Regele Abdullah II” din Amman şi a asistat la prezentări susţinute de specialişti militari iordanieni în privinţa capacităţilor de pregătire disponibile existente şi a instruirii de specialitate certificate în conformitate cu standardele NATO.

”La sediul Forţelor Aeriene Regale Iordaniene (RJAF), oficialul român a avut o convorbire cu generalul-maior Mohammad Hyasat, comandantul RJAF. În cadrul întrevederilor, a evidenţiat deschiderea României cu privire la cooperarea în domeniul forţelor aeriene, inclusiv instruirea şi schimbul de experienţă în deservirea şi operarea aeronavelor de tip F16”, a transmis, vineri, MApN.

Tîlvăr a discutat cu generalul de brigadă Raed Al-Dora, comandantul Centrului de Pregătire al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ”Regele Abdullah II“ din Amman şi a vizitat facilităţile moderne ale acestei unităţii de elită. Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat cooperarea robustă dintre forţele speciale iordaniene şi cele române, fiind evidenţiate rezultatele foarte bune ale programelor de instruire în comun, participarea la exerciţii, dar şi perspectivele dezvoltării unor proiecte viitoare. El a amintit, în context, sărbătorirea, la 1 martie, a 20 de ani de la înfiinţarea Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) în Armata României, salutând rolul experţilor militari iordanieni în procesul de pregătire continuă a acestor luptători de elită din regiune.

Vizita oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei s-a încheiat cu o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Iordania, care are un rol esenţial în consolidarea relaţiilor bilaterale, activitatea acesteia fiind apreciată la nivelul oficialităţilor iordaniene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.