Poliţiştii de frontieră de la I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acţiuni desfăşurate la frontiera verde şi pe căile de comunicaţie, 25.790 pachete de ţigări de provenienţă duty-free ori extracomunitară, în valoare de aproximativ 302.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vineri, 26 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră sătmăreni au oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în România. Maşina era condusă de către un sătmărean în vârstă de 39 de ani. La controlul sumar al maşinii, în interiorul acesteia puteau fi observaţi mai mulţi saci negri de mari dimensiuni. Existând suspiciunea rezonabilă că în aceştia s-ar afla ţigări provenite din activităţi ilicite, maşina a fost condusă la sediul STPF Satu Mare. În urma controlului amănunţit, colegii noştri au descoperit, în interiorul autoturismului, cantitatea de 2.000 pachete de ţigări provenite din magazine de tip duty free. Valoarea acestora se ridică la 23.400 de lei. Şoferul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, în cursul aceleiaşi zile, câteva ore mai tâziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au continuat acţiunea pe linia combaterii contrabandei, în cooperare cu lucrătorii SPF Tarna Mare. Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră  au oprit în trafic, pe o stradă din Livada, un autoturism înmatriculat în Italia. Maşina era condusă de către un bărbat  în vârstă de 30 de ani. La control, şoferul le-a spus poliţiştilor de frontieră că are în autoturism mai multe pachete cu ţigări. Maşina şi conducătorul auto au fost conduşi la sediul STPF Satu Mare. În urma controlului amănunţit, colegii noştri au descoperit, într-un loc special amenajat sub portbagajul maşinii, cantitatea de 550 pachete de ţigări provenite din magazine de tip duty free. Valoarea acestora se ridică la 6.435 de lei.

Şoferul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 7.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră suceveni s-au confruntat cu un caz de contrabandă în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie a.c. Lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au descoperit abandonat pe un drum comunal din localitatea Straja un autoturism, mai arată comunicatul de presă.

„Maşina nu avea plăcuţe de înmatriculare, iar în interiorul ei puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră. Autoturismul a fost transportat la sediul SPF Brodina, iar în urma inventarierii s-a constatat că în interior se afla cantitatea de 11.880 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 138.996 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de circa 5.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare, se. derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, potrivit sursei menţionate.

Un alt caz de contrabandă a fost înregistrat tot în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie a.c., în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava. În jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane în timp ce se deplasa pe malul pârăului Laura spre o locuinţă izolată. Cele patru persoane au reuşit să se întoarcă în Ucraina, iar colegii noştri au descoperit, în anexa unui imobil nelocuit din zonă, mai multe colete cu ţigări.

Marfa a fost transportată la sediul SPF Vicov, iar în urma inventarierii s-a constatat că este vorba despre cantitatea de 6.980 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 81.666 lei.

Şi în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, trecere ilegală a frontierei de stat.

„În data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Valea Vişeului, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Pornind în urmărirea lor, poliţiştii de frontieră au descoperit, în curtea unui imobil mai multe colete ambalate în folie neagră, specifice coletelor cu ţigări. Ulterior, colegii noştri au solicitat Judecătoriei Vişeu de Sus emiterea unui mandat de percheziţie domiciliară la imobilul respectiv. În cadrul percheziţiei, din curtea imobilului ce aparţine unui localnic în vârstă de 42 de ani au fost ridicate patru colete cu ţigări provenite din activităţi de contrabandă. La sediul instituţiei, în urma inventarierii baxurilor cu ţigări descoperite, s-a constatat că acestea conţin 2.000 pachete ţigări, de provenienţă Belarus, în valoare de 23.400 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării”, mai indică sursa amintită.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

*În aceeaşi zi, tot la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au continuat acţiunile pentru combaterea activităţilor ilicite cu produse accizabile din tutun în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control în trafic, în localitatea Strâmtura, un autoturism pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii de România. Maşina era condusă de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din judeţul Maramureş. Colegii noştri au condus maşina la sediul sectorului. La controlul amănunţit asupra mijlocului de transport au fost descoperite, în locuri special amenajate sub bancheta din spate şi sub portbagajul autoturismului 2.380 pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară, în valoare de 27.846 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Mai mult, la verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că plăcuţele de înmatriculare aplicate pe maşină au fost eliberate, de fapt, pentru un alt autoturism.

Conform comunicatului de presă, în cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.