Politologul Theodor Paleologu susţine că nu s-ar grăbi să califice drept un eşec campania de vaccinare, doar că românii nu sunt prevăzători, nu se înscriu din timp şi de unde România a avut un avans la început în privinţa vaccinării, acum a ajuns pe ultimele locuri din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Theodor Paleologu a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, că există o categorie de oameni care este reticentă la vaccinul anti-COVID, pentru a vedea dacă există reacţii adverse. 

“Mai există o altă categorie de oameni care sunt reticenţi faţă de vaccin pentru că vor să vadă ce se întâmplă, vor să vadă dacă există reacţii, le e puţin frică pentru ei, că ar putea avea reacţii alergice. O expectativă pe care o pot înţelege, sigur e de înţeles, dar e o manieră de a ne fura singuri căciula, că noi am avut un avans la început în privinţa vaccinării, între timp am ajuns pe ultimele locuri”, a explicat Paleologu.

El nu cred că este un eşec campania de vaccinare, dar consideră că scăderea numărului celor care vor să se imunizeze este un motiv de îngrijorare.

“Nu m-aş grăbi să mă gândesc că e un eşec, nu neapărat. Românii nu prevăd, românii nu sunt prevăzători, nu se înscriu din timp. Faptul că acum a scăzut numărul doritorilor nu e neapărat un motiv de panică, de îngrijorare, da, dar de îngrijorare raţională, dar fără să exagerăm acest lucru”, a mai afirmat Theodor Paleologu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.