Termoenergetica anunţă că, de luni, va începe ample lucrări la reţele în toate sectoarele Capitalei, urmând a fi afectată furnizarea apei calde în peste 580 de blocuri. În majoritatea zonelor intervenţiile se vor derula până în 7 iulie, dar sunt şi sectoare unde lucrările se vor prelungi până în 13 sau 17 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, începând de luni, se vor efectua lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele din reţeaua primară, în zone din toate sectoarele Capitalei”, a transmis, vineri, compania, într-un comunicat de presă.

Compania detaliază lucrările care vior fi efectuate şi numărul de blocuri afectate:

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
  1. Conducta Magistralei Griviţa, între Podul Grant şi strada Caraiman din Sectorul 1.

”Se vor executa toate operaţiunile necesare întregirii conductelor reţelei primare de termoficare DN 600mm, intervenţiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgenţă deja executate”, anunţă compania, precizând că, pentru aproximativ 25 de blocuri, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 03 şi 07 iulie 2023, ora 23.00.

Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare.

  1. Lucrări de înlocuire a conductei DN 300mm, în zona Gării de Nord din Sectorul 1.

”Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 70 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada cuprinsă între 03 şi 07 iulie 2023, ora 23.00”, a mai transmis Termoenergetica.

Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1965, această porţiune de reţea având aproape 60 de ani de funcţionare.

  1. Magistrala 1 Sud - Conducta DN 800mm - în zona străzilor Dumitru Slugeru şi Heliade între Vii din Sectorul 2, unde se continuă lucrările de înlocuire a reţelei primare.

”În prima etapă au fost deja înlocuiţi aproximativ 25 de metri de conductă cu acelaşi diametru. În perioada cuprinsă între 30 iunie şi 17 iulie se vor înlocui încă 100 de metri de conductă cu diametrul de 800mm, acesta fiind motivul pentru care a fost sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, către aproximativ 100 de blocuri”, arată Termoenergetica în comunicat.  

Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1988, această porţiune de reţea având 35 de ani de funcţionare.

  1. Lucrări de reparaţii impuse pe Magistrala 2 Sud DN 1000mm, în zona străzilor Calea Vitan şi Mihai Bravu din Sectorul 3

Potrivit sursei citate, lucrările sunt impuse în primul rând de surparea deosebit de gravă a galeriei de termoficare prin ruperea plăcilor ce acoperă galeria pe Şoseaua Mihai Bravu, în apropierea intersecţiei cu Calea Vitan.

”În prezent, zona este împrejmuită şi circulaţia restricţionată. Pentru aproximativ 125 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 04 şi 13 iulie 2023, ora 23.00”, a mai transmis compania. 

Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1975, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

  1. Conducta DN 300mm, în zona străzii Reşiţa din Sectorul 4, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu acelaşi diametru.

”Pentru aproximativ 165 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 03 şi 07 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1976 această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare”, arată Termoenergetica.

  1. Conducta DN 500mm, în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu acelaşi diametru.

Pentru aproximativ 48 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 03 şi 07 iulie 2023, ora 23.00.

Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1984 această porţiune de reţea având aproape 40 de ani de funcţionare.

  1. Tronsonul de reţea - DN 200mm, pe strada Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba aproximativ 120 de metri de conductă cu acelaşi diametru.

Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 03 iulie şi 07 iulie 2023, ora 23.00.

Termoenergetica precizează că anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1988, această porţiune de reţea având 35 de ani de funcţionare.

”Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”, a mai transmis compania.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.