Consilierii locali ai Capitalei au de dezbătut şi de votat în şedinţa de joi, un proiect de Hotărâre „privind mandatarea reprezentanţilor CGMB desemnaţi în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii pe acţiuni Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA să aprobe vânzarea terenului intravilan în suprafaţă de 91.397 metri pătraţi, proprietate a societăţii, situat în sat Glina, comuna Glina judeţul Ilfov”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nici Raportul de specialitate şi nici Referatul de aprobare, documente ataşate proiectului, nu fac vreo referire la motivele pentru care terenul cumpărat în anul 2019 prin Compania Municipală Cimitire şi pe care se intenţiona amenajarea unui cimitir, ar urma a fi înstrăinat.
Terenul intravilan, încadrat în prezent în categoria de folosinţă agricolă, a fost cumpărat în mai 2019 pentru suma de 10.444.702 lei, fără TVA, echivalentul, la acel moment, a 2.193.528 euro, preţul de vnzare pentru un metru pătrat fiind de 24 de euro. 
Terenul are acces la drumul naţional 4 Bucureşti-Olteniţa, iar în proximitatea sa se află cartiere de locuinţe, conform datelor înscrise într-un certificat de urbanism eliberat anul trecut. Conform documentului, pentru înfiinţarea de noi cimitire sunt necesare avizul Consiliului Local Glina, dar şi acordul proprietarilor de locuinţe din cartierele din proximitate.
În octombrie 2019, Profit.ro scria că Compania Municipală Cimitire Bucureşti a lansat o licitaţie pentru servicii de proiectare complete în vederea înfiinţării unui cimitir în comuna Glina cu o suprafaţă de aproape 100.000 de metri pătraţi, pe fondul lipsei acute de locuri de înhumare pentru populaţia civilă din Capitală.
“Din informaţiile oficiale a reieşit faptul că la nivelul Municipiului Bucureşti există o lipsă acută cu privire la locurile de înhumare pentru populaţia civilă, gradul de ocupare pentru cimitirele aflate în administrarea Consiliul General al Municipiului Bucureşti, denumit în continuare C.G.M.B. sau administraţie publică, este de 100% pentru înhumări. Există un deficit în ceea ce priveşte locurile libere destinate pentru calamităţi, fiind disponibile doar 3.478 de locuri faţă de necesarul de 12.000 locuri de înhumare estimate în prezent la nivelul Municipiului Bucureşti”, se menţiona în caietul de sarcini al licitaţiei.
În plus, în documentaţie se preciza că înfiinţarea noului cimitir va genera venituri din activităţi specifice de pompe funebre, concesiunea şi vânzarea locurilor de veci, servicii de întreţinere şi salubrizare a acestora, activităţi de prestări servicii şi comerciale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.