O terasă din staţiunea Eforie Nord a fost amendată cu 5.000 de lei după ce mai multe persoane au dansat sârba lângă localul respectiv, care asigura şi muzica, scena fiind filmată de o persoană a asistat la această manifestare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au transmis sâmbătă, că poliţiştii au identificat terasa care apare în imagini şi au amendat-o. 
“Urmare a imaginilor apărute în spaţiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în staţiunea Eforie Nord, precizăm faptul că poliţiştii au identificat terasa în cauză şi au aplicat operatorului economic o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. 
Oamenii legii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care uită să respecte măsurile de distanţare fizică.
“Pe această cale, poliţiştii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care, din dorinţa de a se distra, uită să respecte măsurile de distanţare fizică. Reamintim turiştilor că au datoria de a conştientiza riscul la care se expun pe ei înşişi, dar şi pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, au mai afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa. 
În imaginile filmate de o persoană care a asistat la scenă se observă cum oamenii dansează o sârbă lângă o terasă din Eforie Nord, de unde se aude şi muzica, nu poartă măşti şi sunt foarte apropiaţii unii de ceilalţi. 
În urmă cu câteva săptămâni mai multe persoane au dansat o horă pe faleza din Mamaia. 
De la începutul pandemiei de coronavirus în judeţul Constanţa au fost confirmate aproape 800 de cazuri de Covid-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.