Copilul de doi ani căzut într-un puţ dintr-o gospodărie din localitatea teleormăneană Balta Sărată a stat mai mult de zece ore cu jumătate din corp în apă, la ora transmiterii acestei ştiri el fiind preluat de o ambulanţă pentru a fi transportat la un spital din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locotenent-colonel Cristian Radu, de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că băieţelul de doi ani a stat cu jumătate din corp în apă.

Copilul a fost stabilizat în ambulanţă, iar în prezent este transportat la un spital din Bucureşti, fiind însoţit de către tatăl său.

Surse locale spun că mama băieţelului, care este gravidă în ultimul trimestru de sarcină, se află la spital. În condiţiile în care mai are câteva săptămâni până va naşte, medicii i-au interzis să asiste la operaţiunea de salvare, au precizat sursele citate.

Copilul de doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie după mai mult de zece ore, el fiind scos teafăr şi primind îngrijiri medicale la faţa locului.

Specialiştii au lucrat concomitent pe două planuri - pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, care a precizat că al doilea procedeu a avut succes.

Adrian Gelu Dragomir a adăugat că băieţelul plângea în momentul în care a fost scos din puţ, el fiind preluat de către echipajul medical de la Ambulanţă. ”O viaţă salvată e ca şi cum ai salva o lume întreagă”, a precizat Dragomir.

Pe durata operaţiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o cameră video introdusă în puţ.

Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunţa că un copil mic a căzut într-un puţ cu un diametru de 30 - 35 de centimetri a fost făcut în jurul orei 11.00, primele echipe trimise la faţa locului fiind de la Roşiorii de Vede. Ulterior, zonă au ajuns mai multe autospeciale de stingere şi descarcerare, dar şi echipaje medicale,  precum şi un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au în dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.