Ministrul demisionar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării Ciprian Teleman a afirmat despre laserul de la Măgurele că are toate motivele să creadă că a fost recuperat timpul şi acest proiect va fi livrat la termen, menţionând că România va face parte din acest consorţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ciprian Teleman a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, care este situaţia proiectului privind laserul de la Măgurele. 
 
"Am găsit proiectul în curs de deblocare, de reluare a dialogului cu părţile care pot contribui la prezenţa României în acel consorţiu. (...) În acest moment suntem într-o etapă foarte avansată şi până la termenul limită de predare, de încheiere a proiectului, care este martie 2023, România va face parte din acest consorţiu. Avem toate motivele să credem că am recuperat timpul şi vom livra acest proiect la timp”, a declarat Ciprian Teleman.
 
În luna mai, Ciprian Teleman afirma că România nu renunţă la ideea de a deveni membru în European Research Infrastructure Consortium (ERCI), după ce ţara noastră nu a fost inclusă ca membru fondator în acest Consorţiu. Ministrul declara atunci pentru News.ro că nu consideră un „eşec” neincluderea Laserului de la Măgurele în proiectul paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastructure.
 
Laserul de la Măgurele a fost exclus din proiectul paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI) la aproape un an de când a fost declarat de Guvern obiectiv special de interes naţional. Ministrul Cercetării Ciprian Teleman afirmă că printr-o decizie din februarie, România nu a fost inclusă în consorţiu cu statut de membru fondator observator, în ciuda eforturilor diplomatice, dând însă asigurări că echipele de proiect rămân în contact cu ceilalţi actori implicaţi şi că ELI ERIC va beneficia în continuare de suportul României ori de câte ori va fi solicitat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.