Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de joi, o hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti începând cu anul 2023, acestea fiind actualizate cu rata inflaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Hotărârea privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti începând cu anul 2023 a primit votul favorabil din partea a 30 de consilieri, 18 consilieri au votat împotriva hotărârii, iar trei aleşi locali s-au abţinut la vot. 
 
Nu au existat dezbateri pe acest subiect.
 
Conform Raportului de specialitate privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti începând cu anul 2023, taxele şi impozitele locale se indexează anual, până la 30 aprilie, cu rata inflaţiei, datele oficiale arătând că în anul 2021 aceasta a fost de 5,1%.
 
În cazul autovehiculelor, spre exemplu, pentru cele cu capacitatea cilindrică pe până la 1601 centimetri cubi impozitele rămân neschimbate. În schimb, pentru autovehiculele cu capacitate cilindrică între 1601 cmc şi 2000 cmc inclusiv impozitul creşte de la 21 la 22 de lei pentru fiecare 200 cmc sau fracţiune din aceştia, în timp ce la maşinile foarte puternice, cu capacitatea peste 3001 cmc, impozitul creşte de la 328 la 345 de lei pentru fiecare 200 cmc. 
 
Pentru autobuze, autocare şi microbuze impozitul creşte de la 27 la 28 de lei pentru fiecare 200 cmc. 
 
Pentru terenul intravilan cu construcţii, în zona A impozitul creşte de la 11.683 lei/ha la 12.279 lei/ha, în zona D impozitul majorându-se de la 5.018 lei/ha la 5.274 lei/ha. 
 
Taxa pentru avizarea certificatului de urbanism creşte de la 15 la 16 lei, în timp ce taxa pentru divorţ pe cale administrativă ajunge de la 564 la 593 lei. Taxele plătite de adulţi pentru vizitarea muzeelor aflate în subordinea Primăriei Bucureşti cresc cu 1 leu, ajungând la 11 lei, iar taxele de utilizare a locurilor publice pentru activităţi comerciale cu caracter sezonier cresc cu câţiva bani pe metru pătrat pe zi, în funcţie de zonă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.