Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni, că va trimite la Spitalul Judeţean Galaţi Corpul de Control, dar şi Inspecţia Sanitară de Stat, existând suspiciuni că anchetele desfăşurate de singurul medic epidemiolog din judeţ nu s-au desfăşurat corect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost anchete epidemiologice în desfăşurare, dar care nu văd un final la ele. Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi de la Constanţa care au venit de două zile şi evaluează situaţia. Va veni şi Inspecţia Sanitară de la minister, precum si Corpul de Control al ministrului pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare nouă la nivelul fiecărei secţii, avem trei focare mari: Cardiologie, Chirurgie 2, Medicală 2, care după trei zile de dezinfecţie s-a selectat personalul care nu e pozitiv şi astăzi îşi va relua activitea medicală, în primă fază doar pentru urgenţe”, a afirmat Tătaru.

El a spus că la Galaţi este un singur medic epidemiolog.

”Aici, la Galaţi, e un singur medic epidemiolog care lucrează şi la spital, şi la DSP, şi are şi alte 3 contracte de muncă în altă parte. Evaluarea pe care a făcut-o doamna doctor nu corespunde cu ce există în acest spital în acest moment. Cei de la Constanţa evaluează cum stau lucrurile şi vor face un raport final. Concluzia vine la finalul acestei evaluări”, a declarat ministrul Tătaru.

Nelu Tătaru a vizitat, luni, Spitalul Judeţean din Galaţi, unde sunt infectaţi cu coronavirus 83 de angajaţi şi 24 de pacienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.