Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că purtarea măştilor în spaţii închise va fi obligatorie până în momentul în care vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă şi nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti şi centre de îngrijire. ”Principalul fel de transmitere este cel aerogen, încă se menţine”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Mioveni, când nu vor mai fi obligatorii măştile în spaţiile închise şi a precizat: ”În momentul în care, la nivel naţioal, vom avea o transmitere comunitară  apoape nexistenţă sau subliminală, când nu vom mai avea focare  în unităţi spitaliceşti, în unităţi de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihici sau la personal atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Principalul fel de transmitere este cel aerogen. Încă se menţine. Cât timp suntem aropiaţi, în spaţii închise ne gndim să rămână aceste măşti”.

Ministrul a explicat că orizonul de timp depinde de evoluţia pandemiei.

”Orizonul de timp ni-l va da evoluţia: numărul de cazuri noi, numărul de cazuri în Terapie Intensivă, numărul de cazuri carese adresează la Unităţile de Primire Urgenţe. Ăn măsura în care aceste cazuri vor scădea şi vom vedea că vor rămâne  doar cazuri noi ntr-o comunitate care poate fi izolată sau în anumite focare – spitale sau cămine de bătrâni – atunci putem să ne gândim şi la eliminarea acestor măşti”, a mai declarat ministrul.

De asemenea, întrebat când nu vor mai sta în spital bolnavii asimptomatici, Tataru a explicat: ”Nu poţi să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare, este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie  în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate creşte acest risc”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.