Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dat explicaţii cu privire la noile măsuri de relaxare a restricţiilor, arătând că s-a renunţat la achiziţiile directe ca să nu "se interpreteze". El a spus că, spre deosebire de teatre, la biserici vin, în general, oameni dintr-un cartier, nu din tot oraşul. "Avem o serie de măsuri pe care le putem gestiona în acest moment, nu putem gestiona mai multe", a afirmat Tătaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În acest moment avem rezerve, poate nu avem stocuri mari, dar avem stocuri medii (...)  şi nici nu vrem să se interpreteze această stare de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii, marţi seară, la Digi 24. 
 
El a explicat de ce rămân închise, deocamdată, teatrele: "Ar trebui să împărţim acele scaune foarte rar între ele ca să păstrăm distanţarea, este un spaţiu foarte închis şi în general ventilarea aerului se face mai greu”.
 
El a adăugat că un teatru este ca şi cum s-ar "gestiona o cameră închisă”, precizând că, spre deosebire de teatre, în biserici se intră şi se iese tot timpul.
 
"Biserica este a cartierului, la o sală de teatru vin din tot oraşul. (...) Avem o serie de măsuri pe care le putem gestiona în acest moment, nu putem gestiona mai multe”, a continuat ministrul.
 
Întrebat care sunt riscurile care ar apărea dacă starea de artă ar fi prelungită cu doar două săptămâni, nu cu patru, ministrul Sănătăţii a răspuns că aceste riscuri se vor vedea. 
 
"Riscurile le vom vedea în următoarea perioadă. Noi prelungim starea de alertă 30 de zile, urmărim fiecare zi, fiecare săptămână. Ca evoluţie de câte ori este nevoie trebuie să găsim o stare instituţională pentru a avea contramăsuri la aceste măsuri de relaxare”, a afirmat Nelu Tătaru.
 
El a precizat că, în afara unei stări de alertă, nu s-ar putea dispune măsuri precum carantinarea unui sat sau a unui cartier în care pot apărea focare de COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.