Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că 19 cadre medicale de la Spitalul de Nefrologie "Carol Davila" din Bucureşti sunt infectate cu coronavirus. "Rămâne să re-evaluăm ca testare, să vedem dacă se şi confirmă aceste infecţii, ca să putem să gestionăm atât ca personal medical, cât şi ca funcţionare a acestui spital", afirmă el. Reprezentanţii ASSMB, în subordinea căreia se află spitalul, spun că "există suspiciuni privind existenţa unui număr restrâns de cazuri de infectare în rândul personalului medical" din această unitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a vorbit, într-un interviu acordat Digi 24, că mai sunt focare noi, chiar dacă sunt mici.

"Suntem într-un moment în care avem focare în grupul medical. Suntem în momentul în care încercăm să rupem acea transmisiune extinsă din focarele mari, să le transformăm, să le izolăm în focare mici, pentru a le putea controla", a spus el.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că au fost redirecţionate cadre medicale din diferite judeţe sau clinici universitare către judeţele deficitare sau către spitalele care au o lipsă acută de personal medical.

"Sunt aceleaşi spitale care au şi focare în acest moment. Chiar dimineaţă am fost anunţat că este un focar la Spitalul de Nefrologie Carol Davila din Bucureşti. Rămâne să verificăm, toţi cei care sunt pozitivi în acest moment sunt internaţi", a afirmat el.

Tătaru a explicat că acest spital nu era destinat în totalitate pacienţilor cu COVID-19, ci era pentru dializă şi era spital COVID parţial, dar ar putea fi transformat în spital pentru bolnavii cu coronavirus. 

"Erau 19 cadre. Rămâne să re-evaluăm ca şi testare, să vedem dacă se şi confirmă aceste infecţii, ca să putem să gestionăm atât ca personal medical, cât şi ca funcţionare a acestui spital", a mai spus el.

La rândul său, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a precizat că la Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila”, spital suport COVID-19 pentru pacienţii care au nevoie de dializă, există suspiciuni privind existenţa unui număr restrâns de cazuri de infectare în rândul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului.

"În acest moment, pentru a putea confirma sau infirma aceste suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2, este în desfăşurare o anchetă epidemiologică şi are loc o retestare a personalului medical", arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.