UE coordonează trimiterea unei echipe medicale în Slovacia pentru a sprijini tratamentul intensiv al pacienţilor care suferă de COVID-19, în urma unei solicitări adresate prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE. România a oferit deja o echipă de cinci medici şi nouă asistenţi medicali, specializaţi în terapie intensivă, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE mobilizează, de asemenea, echipamente individuale de protecţie suplimentare, constând în 600.000 de măşti de protecţie FFP2 şi 650.000 de perechi de mănuşi, pentru a le trimite în Serbia din rezerva medicală rescEU găzduită în Grecia.

„Aş dori să mulţumesc României pentru trimiterea unei echipe medicale care să sprijine tratamentul pacienţilor cu COVID la Bratislava, acţionând în spiritul solidarităţii la nivelul UE. De asemenea, măştile şi mănuşile de protecţie trimise în  Serbia din rezerva rescEU vor contribui la protejarea personalului medical care luptă împotriva COVID-19 în această ţară”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, conform sursei citate. 

Statele membre ale UE pot, de asemenea, să solicite finanţare pentru a sprijini transferul pacienţilor şi transportul personalului medical şi al echipelor medicale prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgenţă.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană a ajutat 13 state membre ale UE şi state participante prin intermediul mecanismului de protecţie civilă şi prin intermediul rescEU, conchide sursa menţionată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.