Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă că a fost semnat un contract de finanţare din PNRR, în valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare şi control a celor 43 de Comisariate judeţene ale Gărzii de Mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dotăm Garda de Mediu cu echipamente noi pentru a creşte numărul şi eficienţa controalelor efectuate în domeniul gestionării deşeurilor. Am semnat, astăzi, contractul de finanţare din PNRR, cu o valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare şi control a celor 43 de Comisariate judeţene ale Gărzii de Mediu”, a arătat, luni, ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Tánczos Barna a explicat că echipamentele vor fi folosite pentru creşterea gradului de trasabilitate a deşeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deşeuri şi, implicit, reducerea cantităţilor de deşeuri transportate ilegal.

Potrivit ministrului, vor fi achiziţionate, printre altele, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 drone şi 709 camere video purtate pe corp.

”Una din ţintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025, să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare şi control cu echipamentele achiziţionate”, a afirmat Tánczos Barna.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.