Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă, joi seară, că avem mai puţin de 8 ani pentru a îndeplini obiectivele stabilite în Agenda 2030 şi este nevoie de cooperare multilaterală. ”Trebuie să ne bazăm pe modele de succes prin care reducem poluarea cu plastic, păstrăm biodiversitatea şi atenuăm schimbările climatic”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit astăzi la sediul ONU din New York despre faptul că avem mai puţin de 8 ani pentru a îndeplini obiectivele stabilite în Agenda 2030. Toate politicile globale şi naţionale care promovează dezvoltarea durabilă trebuie să ţină cont de caracteristicile comunităţilor locale şi să se bazeze pe nevoile lor”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Mediului.  

Acesta afirmă că, pe termen lung, aceasta este singura modalitate prin care putem implementa obiectivele de dezvoltare durabilă. 

”Cred cu tărie că avem nevoie de cooperare multilaterală pentru a aborda provocările globale şi pentru a sprijini eforturile naţionale”, a mai scris ministrul.  

România a prezentat Planul Naţional de Acţiune pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă care vizează implementarea Agendei 2030 în cadrul întâlnirii la nivel înalt al ONU de la New York.  

”Sunt convins că nu putem avea succes decât dacă suntem conştienţi cu toţii de necesitatea unei acţiuni comune. Este necesar să utilizăm soluţii integrate pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, iar dimensiunea de protecţie a mediului a Agendei 2030 este extrem de importantă”, a mai afirmat Tanczos Barna.  

Potrivit acestuia, ”trebuie să ne bazăm pe modele de succes prin care reducem poluarea cu plastic, păstrăm biodiversitatea şi atenuăm schimbările climatice”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.