Ministrul Mediului, Tanczos Barna, estimează că, până la finalul acestei luni, 25.000-30.000 dintre dosarele depuse în cadrul actualei sesiuni privind montarea panourilor fotovoltaice prin fonduri de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) vor fi evaluate, după ce instituţia a externalizat procesul de evalare pentru 10.000 de dosare. Tanczos subliniază că în toamna acestui an va fi lansat viitorul apel pentru depunerea de dosare, în cadrul căruia estimează că vor exista sute de mii de cereri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Programul a fost blocat jumătate de an complet, pentru că AFM nu a avut capacitatea instituţională să pornească evaluările. Acum aş putea să zic că suntem pe drumul cel bun: avem peste 12.000 de dosare evaluate, aprobate, din cele 45.000, ne apropiem de un număr de 10.000 de dosare pe lună. Acum două săptămâni au fost externalizate 10.000 de dosare la o companie privată după o achiziţie publică lungă desfăşurată la AFM. Deci eu cred că la sfârşitul lunii septembrie vom depăşi 25, poate chiar 30.000 de dosare evaluate. Acest lucru va da o altă viteză procesului de evaluare-contractare”, a declarat Tanczos Barna, miercuri seară, la Digi 24. 
 
El a adăugat că peste 9.000 de persoane au primit deja comunicările privind rezultatul evaluării dosarelor. 
 
Ministrul a precizat că Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va trebui să pornească următoarea sesiune de dosare pentru persoane fizice care vor să monteze panouri fotovoltaice, sesiune la care se aşteaptă ca numărul dosarelor depuse să fie de ordinul a sute de mii. 
 
”Eu cred că până în octombrie-noiembrie vom fi gata să lansăm şi următoarea sesiune şi în câteva luni vom încheia această evaluare”, a menţionat Tanczos, anunţând o reducere a birocraţiei, pe modelul programului Rabla pentru electrocasnice. 
 
El a admis că este neplăcut faptul că cei care au depus dosare pentru sesiunea în curs aşteaptă răspuns privind cererile lor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.