Primarul comunei arădene Petriş, Irina Onescu - numită de unii localnici ”primăriţa MTV” după ce a realizat emisiuni la acest post - îşi ceartă sătenii, pe Facebook, pentru mizeria şi buruienile de pe străzi: ”Nu aveţi nicio scuză (...) Puneţi mâna şi munciţi, nu mai aşteptaţi să vă pice în gură!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăriţa comunei Petriş a scris pe Facebook un mesaj adresat sătenilor, în care îi critică pentru că nu păstrează curăţenia în sat şi le cere să iasă la muncă.

”Probabil aţi sesizat că ieri şi astăzi (luni şi marţi - n.r.) am încercat, pe cât se poate, să curăţăm buruienile, rugii şi iarba, crescute excesiv pe marginea drumului. De ce nu s-a făcut acest lucru până acum? Iată o întrebare cu două răspunsuri, în egală măsură valabile. Probabil v-aţi aştepta să arunc din start vina în ograda administraţiei anterioare. Dar nu voi face asta. Vina administraţiei cade pe locul doi. Pentru că înainte de toate cred că este vina noastră, a celor care locuim aici şi care nu ne obosim să tundem cei câţiva metri pătraţi de iarbă din faţa casei ori să igienizăm, să toaletăm şi să întreţinem câtuşi de puţin această comună”, a scris Irina Onescu.

Primăriţa le transmite localnicilor că nu au nicio scuză pentru mizerie, postând şi fotografii realizate după ce a fost tunsă vegetaţia şi în care apar gunoaiele care până atunci erau ascunse printre buruieni.

”Nu aveţi nicio scuză, mulţi dintre voi, pentru faptul că vă lăsaţi îngropaţi în bălării şi mizerie, chiar la voi acasă (...) Îmi imaginez că este tare greu să strângeţi în urma voastră... Puneţi mâna şi munciţi, nu mai aşteptaţi să vă pice în gură! Ajutaţi-l şi pe vecinul care poate nu se descurcă singur, ori nu are uneltele necesare”, a mai scris primăriţa.

Ea a decis să lase gunoaiele pentru o vreme acolo unde le-a găsit: ”Le-am lăsat acolo momentan, să le «admiraţi» şi să vă «bucuraţi» de ele”.

Tânăra primăriţă le cere localnicilor să organizeze acţiuni de voluntariat şi ameninţă că va da amenzi: ”Nu vă cad mâinile dacă vă sacrificaţi 2-3 ore dintr-o zi, într-o lună, pentru o acţiune de voluntariat. Vom da şi amenzi de acum înainte”.

Câteva zeci de comentarii au fost postate de localnici sau cunoscuţi ai primăriţei, majoritatea apreciind modul în care aceasta acţionează: ”Aşa Irina, pune bâta pe ei”; ”Fă curat în primărie. Sunt care iau bani degeaba acolo”; ”Felicitări pentru iniţiative, aş vrea să atrag atenţia că mai sunt şi anumiţi «enoriaşi» ai comunei care îşi aruncă dejecţiile direct în râu”; ”Poate faceţi o acţiune şi de curăţare a râului Petriş, să ne putem bucura iară de el”.

De când a fost aleasă primar, Irina Onescu ţine legătura cu sătenii şi prin reţelele de socializare, unde le transmite periodic informaţii despre locurile de muncă disponibile sau despre iniţiative ale administraţiei locale.

Irina Onescu are 31 de ani şi a devenit cunoscută pentru că în trecut a realizat emisiunea de televiziune ”MTV Passport”. După ce a fost aleasă în funcţie, la alegerile din iunie, unii localnici au poreclit-o ”primăriţa MTV”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.