Un tânăr de 24 de ani din judeţul Vaslui este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind diagnosticat cu malarie, după ce a fost în Africa, la muncă. Starea sa este bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pacientul a fost internat iniţial la Spitalul Judeţean din Vaslui, iar marţi, imediat după ce s-a confirmat că are malarie, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Tânărul se întorsese de puţin timp din Africa, unde fusese la muncă.

"Este vorba despre un pacient care a fost în Africa. Ieri (marţi - n.r.) a fost adus la noi la spital, are o stare generală bună, fără probleme deosebite. Se află sub tratament“, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.

Este primul caz de malarie înregistrat în acest an la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Malaria se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi vărsături, boala fiind transmisă prin înţepăturile de ţânţari.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.