Câteva sute de persoane - angajaţi din industria de apărare, din metalurgie, din domeniul construcţiilor de maşini, inclusiv de la Dacia şi Ford - protestează, marţi, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de lipsa contractelor colective de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un lider sindical din cadrul Alianţei Federaţiilor din Industrie a spus că oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că sindicatele nu îi mai pot reprezenta pe salariaţi şi sunt nevoite să ia negocierile salariale de la zero în fiecare an, de la cerinţele minimale ale legii. Ca urmare, a afirmat el, mulţi angajaţi au salariul minim pe economie, deşi fac muncă calificată.

Conform acestuia, din federaţie fac parte sindicalişti din metalurgie, construcţia de maşini, din industria de apărare, cu toţii fiind nemulţumiţi de lipsa contractelor colective de muncă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel de ramură.

De altfel, la protest participă angajaţi din mai multe judeţe ale ţării, de la fabrica producătoare de armament de la Cugir, de la Şantierul Damen Galaţi, de la Dacia şi Ford, din metalurgie. Ei au steaguri, afişe şi şi se manifestă zgomotos, suflând în vuvuzele şi fluierând.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.