Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă în cazul femeii din Suceava care s-a întors recent din China.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Sănătăţii a transmis că a fost informat de către reprezentanţii Institutului National de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" că probele pacientei de 33 de ani din Suceava internată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva” Iaşi sunt negative pentru gripă şi noul coronavirus.
”Tânăra nu este infectată cu noul coronavirus. În aceste condiţii, medicii infecţionişti din unitatea sanitară ieşeană vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecţiuni, dacă este cazul”, a precizat ministerul.
 
Conform ISU suceava, pe toată perioada suspiciunii de infectare cu coronavirus, la sediul Instituţiei Prefectului a fost întrunit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă care a monitorizat şi evaluat în timp real modul de instituire şi de aplicare a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii unei eventuale infecţii.

Femeia de 33 de ani din Suceava care s-a întors din China şi era suspectă de infecţie cu coronavirus a fost preluată vineri de la Spitalul Judeţean Suceava pentru a fi transferată la Clinica de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi.

În momentul în care pacienta, aflată într-o capsulă specială, era urcată în ambulanţă, unul dintre cei care o transporta a alunecat, scăpând şi targa şi căzând şi el de pe rampă.

Vineri seară, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, declara că starea femeii nu este ”deosebit de gravă”, dar acest caz necesită atenţie.

”Pacienta abia a fost adusă la noi, prezintă febră şi tuse. Nu are o stare deosebit de gravă, dar cazul necesită atenţia noastră”, a afirmat medicul.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.