Ancheta în cazul achiziţiilor de dezinfectanţi din spitale durează mai mult din cauza faptului că ”situaţia e mai complexă decât pare la prima vedere”, fiind mai multe informaţii din ancheta Corpului de Control care trebuie coroborate, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să le dăm public (rapoarte - n.r.), evident, în momentul în care ele îndeplinesc toate criteriile şi premierul semnează pentru luarea la cunoştinţă a acestei situaţii (...) Din ceea ce estimăm în acest moment, ancheta durează mai mult, situaţia e mai complexă decât pare la prima vedere şi daţi-mi voie să vin cu detalii în momentul în care ancheta Corpului de Control e gata", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, întrebat fiind la ce rapoarte făcea referire premierul Dacian Cioloş, în urmă cu două săptămâni, când spunea că în cazul achiziţiilor de dezinfectanţi au existat contracte "cu dedicaţie".

Solicitat să răspundă dacă declaraţiile premierului, din urmă cu două săptămâni, au fost făcute pe baza unor informaţii venite de la Corpul de Control, Suciu a spus că afirmaţiile premierului au avut la bază informaţii de la data respectivă.

"Au fost făcute pe baza unor informaţii de la data respectivă (...) de la toate instituţiile pe care le coordona premierul. La data respectivă era inclusiv ministru al Sănătăţii interimar, deci avea, inclusiv, informaţii de la minister şi de la Corpul de Control al ministerului. Deci există mai multe informaţii care trebuie coroborate şi care trebuie structurate ca atare (...) O parte din aceste informaţii ar putea face parte din ancheta penală", a spus Suciu.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au prezentat, pe 26 mai, mărturia unui medic microbiolog care susţine că aproape toate firmele de biocide dădeau bani pentru a câştiga contracte cu spitalele, dar Hexi Pharma plătea mai mult. Doctorul mai spune că managerii de spitale primesc 30% din valoarea contractelor, iar o parte din bani îi dau partidelor care îi numesc şi îi menţin în funcţie.

Medicul microbiolog, care a lucrat zece ani la Cantacuzino, iar alţi zece într-un spital de urgenţă din Bucureşti, susţine că aproape toate firmele de biocide dădeau bani pentru a câştiga contracte cu spitalele, dar Hexi Pharma plătea mai mult, pentru că în spitale se ştia că produsele lor aveau o calitate mai slabă.

Medicul mai susţine că directorul general de spital primeşte cel mai mult din valoarea contractului, în anumite cazuri chiar 30% din contract, respectiv câteva zeci de mii de euro pentru un contract.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.