Unsprezece copii din Ucraina care suferă de diverse boli au ajuns, miercuri, în Vama Siret, de unde au fost preluaţi de medici germani şi duşi cu ambulanţele la spitale din regiunea Schwaben.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că 11 copii din Ucraina care suferă de mai multe boli vor fi trataţi în spitale din regiunea germană Schwaben.

Flutur a declarat că în cursul zilei de miercuri, în Vama Siret au ajuns trei ambulanţe şi un microbuz trimise de autorităţile din regiunea Schwaben pentru a prelua cei 11 copii şi şase mame ale acestora pentru a fi transportaţi la tratament în Germania.

Această acţiune umanitară a fost posibilă cu sprijinul preşedintelui regiunii Schwaben, Martin Sailer, căruia îi mulţumim pe această cale. Delegaţia din Germania a discutat şi cu autorităţi ucrainene pentru a afla urgenţele şi a veni cu alte ajutoare umanitare", a afirmat Gheorghe Flutur.

Marţi, zece copii din Ucraina care suferă de boli grave au fost transportaţi cu un avion de la Suceava către un spital din Israel.

Cei zece copii au fost aduşi în vama Siret, împreună cu părinţii, de la un spital din Kiev, fiind întâmpinaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga. Copiii au fost transportaţi apoi cu un autobuz din vama Siret către Aeroportul din Suceava, unde au fost îmbarcaţi într-un avion către Israel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.