Un bărbat de 72 de ani din judeţul Suceava a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza gripei, fiind primul deces cauzat de virusul gripal înregistrat în această iarnă în judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia de Sănătate Publică din Suceava a informat, joi, că gripa a fost confirmată în cazul bărbatului pe baza unui test rapid.
 
El fusese adus în urmă cu câteva zile cu ambulanţa la spitalul sucevean în stare gravă, având insuficienţă respiratorie.
 
Medicii suceveni spun că pacientul avea şi unele probleme cardiace mai vechi, fiind necesară internarea lui la Terapie Intensivă.
 
Este primul deces cauzat de gripă în judeţul Suceava în această iarnă.
 
În săptămâna 2-8 ianuarie, în judeţul Suceava au fost identificate 48 de cazuri de gripă, dintre care 36 au necesitat internare în spital. Cele mai multe cazuri, respectiv 15, au fost la categoria de vârstă 15-49 de ani.
 
De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrare în judeţ 2.131 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi 578 de pneumonii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.