Poliţiştii suceveni au folosit armanentul din dotare pentru prinderea unui şofer care nu a oprit la semnalul, el fiind urmărit până pe malul unui pârău când a reuşit să scape din cauza terenului accidentat. Şoferul a fost prins ulterior, stabilindu-se că era băut, având o alcoolemie de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au vrut să oprească o maşină, pe o stradă din Gura Humorului, dar şoferul a ignorat semnalele continuându-şi deplasarea şi mărind viteza, către localitatea Mănăstirea Humorului.

„S-a procedat la urmărirea autoturismului, pe strada Mănăstirea Humorului având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, şoferul fiind somat în repetate rânduri, prin folosirea aparaturii porta-voce, atât pentru a opri vehiculul cât şi cu cu privire la folosirea armamentului din dotare.

În momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată de pe DJ177 în localitatea Mănăstirea Humorului poliţiştii procedat la efectuarea unui foc de avertisment.  Chiar şi în aceste condiţii şoferul fugar nu a oprit, şi-a continuat deplasarea şi beneficiind de caracteristiciletehnice ale vehiculului de teren condus a părăsit carosabilul prin locuri greu acesibile, pe malul unui pârâu în zona denumită Larga, pe un teren accidentat, condiţii în care nu s-a mai continuat urmărirea”, se arată în comunicat.

IPJ Suceava a menţionat că în regim de urgenţă au fost constituite echipaje suplimentare şi în urma investigaţiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitatea Mănăstirea Humorului.

Acesta a fost audiat şi a recunoscut faptul că a condus autoturismul de teren neoprind la semnalele poliţiştilor.

„În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, şoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest Drager,rezultatul fiind negativ.

Nu au rezultat vătămări corporale şi nu s-au înregistrat pagube sau alte incidente”, a mai precizat IPJ Suceava.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, urmând a fi aplicate şi sancţiuni contravenţionale atât pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului rutier cât şi pentru toate celelalte abateri la regimul rutier săvârşite de şofer pe parcursul urmăririi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.