Poliţiştii din Suceava au confiscat cherestea şi buşteni în valoare de peste 10.000 de lei, care erau transportate ilegal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au anunţat, duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au continuat acţiunile de control în legătură cu transportul de material lemnos, dar şi modul de depozitare şi comercializare. 
Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au oprit pentru control pe DJ 178, în comuna Volovăţ, o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, care a prezentat pentru control documentele personale şi cele ale autoutilitarei. 
“Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că şoferul transporta materiale lemnoase, respectiv cherestea specia molid, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deţine aviz de însoţire. S-au efectuat verificări în aplicaţia Sumal Control, rezultând că pentru autoutilitară nu a fost emis aviz de însoţire al materialelor lemnoase, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare din cadrul OS Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase”, au precizat reprezentanţii IPJ Suceava. 
În autoutilitară se afla cantitatea totală de 4,27 metri cubi cherestea din specia molid.
Şoferul a fost amendat, iar cantitatea de cherestea, în valoare de peste 3.800 de lei a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea. 
De asemenea, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a interceptat în trafic, pe DN 17A în comuna Marginea, două autoutilitare, care la vederea echipajului de poliţie, au virat brusc şi au oprit, iar şoferii intenţionau să se îndepărteze de vehicule.   
“S-a procedat la interceptarea imediată a acestora şi la legitimarea persoanelor în cauză, stabilindu-se faptul că una dintre autoutilitare era condusă de către un bărbat de 41de ani din comuna Suceviţa, sat Voievodeasa, judeţul Suceava, iar cea de-a doua autoutilitară era condusă de către un bărbat de 52 de ani din comuna Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, aceştia prezentând pentru control documentele personale şi cele ale vehiculelor.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarelor, s-a constatat că acestea sunt încărcate cu materiale lemnoase, respectiv buşteni pentru gater specia răşinoase, conducătorii auto precizând faptul că nu deţin aviz de însoţire”, a transmis sursa citată. 
În urma verificării în aplicaţia Sumal Control poliţiştii au stabilit că pentru autoutilitarele respective nu au fost emise avize de însoţire al materialelor lemnoase, fapt pentru care li s-a solicitat conducătorilor auto să se deplaseze la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialelor lemnoase identificate în mijloacele de transport.
Astfel, poliţiştii au constatat că în cele două utilitare se aflau în total 14 metri cubi buşteni pentru gater pentru specia molid, în valoare de  6.782 lei. 
Cei doi şoferi au fost amendaţi. 
Totodată, poliţiştii au mai oprit o autoutilitară care circula pe un drum comunal din Putna şi care transporta material lemnos - lemn foc molid.  
“Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de către un bărbat din comuna Putna, judeţul Suceava, iar pentru materialul lemnos transportat, conducătorul auto nu deţinea aviz de însoţire conform prevederilor legale. Din acest motiv, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul a unui inginer silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară se afla cantitatea de 2,11 mc lemn foc molid, în valoare totală de 362 lei”, au mai afirmat poliţiştii.
Materialul lemnos a fost confiscat, iar şoferul sancţionat contravenţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.