Căutările celei de-a treia persoane care a fost surprinsă de avalanşă în Munţii Călimani, judeţul Suceava, au fost suspendate temporar din cauza vremii nefavorabile, în zonă fiind viscol şi risc mare de producere a avalanşelor. Echipele de intervenţie vor relua căutarea trupului bărbatului de 40 de ani peste două sau trei zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele de intervenţie din zona Munţilor Călimani au lucrat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, până la ora 2.00.

”Ninsoarea abundentă, temperatura care cobora cu fiecare oră, pericolul permanent de a fi surprinşi de o nouă avalanşă, acumularea de peste şase metri ce a făcut pe anumite zone sondarea imposibilă, viscolul, epuizarea resurselor umane şi materiale, toare aceste elemente au dus la eşecul acestei operaţiuni. S-a făcut tot ce este omeneşte posibil pentru căutarea şi salvarea colegului nostru”, au transmis salvamontiştii care au participat la operaţiune.

Sâmbătă dimineaţă echipele s-au reunit în încercarea de a porni din nou în căutare, dar s-a decis suspendarea temporară a acţiunii din cauza riscului prea mare de producere a avalanşelor în zona montană.

Potrivit salvamontiştilor, căutarea va fi reluată peste două sau trei zile, în funcţie de evoluţia vremii.

Echipele trebuie să recupereze trupul unui salvamontist voluntar în vârstă de 40 de ani din Vatra Dornei, pompier militar de meserie. 

Potrivit ISU Suceava, vineri după-amiază, la ora 17:17, dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că trei salvamontişti, doi bărbaţi şi o femeie, au fost surprinşi de o avalanşă în zona Călimani-Valea Haitii, spre Vârful Pietrosu.

Cei doi barbaţi sunt pompieri militari în cadrul Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, care se aflau în timpul liber.

Toţi trei erau voluntari ai formaţiunii Salvamont Vatra Dornei şi mergeau să arboreze drapelul românesc pe munte, într-o misiune umanitară.
Pentru căutarea lor au fost constituite mai multe echipe formate din salvamontişti, pompieri militari, jandarmi montani, lucrători ai Ocolului Silvic Vatra Dornei şi ai Rezervaţiei Călimani, precum şi militari de la Unitatea Militară Roşu.

În jurul orei 19:30 a fost găsit unul dintre bărbaţi, în vârstă de 36 de ani. Acesta era conştient şi cooperant, dar cu leziuni. După ce a fost transportat la ambulanţa SMURD, unde a fost stabilizat, ulterior a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cu medic, şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava.

În jurul orei 20:30 a fost găsită femeia, în vârstă de 30 de ani, fără funcţii vitale. În ciuda eforturilor depuse de paramedici, aceasta nu a mai putut fi adusă la viaţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.