Câteva sute de persoane au participat, vinery, la protestul iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi pe tema lipsei autostrăzilor în Moldova, fiind inaugurată şi o bornă kilometrică înaltă de 4,2 metri, ca ”simbol al neputinţei clasei politice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ştefan Mandachi, care a construit anul trecut singurul metru de autostradă din Moldova, le-a spus participanţilor la protest că s-a săturat de hore şi de discursuri, în timp ce oamenii mor pe şosele, întrucât România nu dispune de infrastructură precum alte ţări.

Protestul a avut loc în zona localităţii sucevene Cumpărătura, unde anul trecut Ştefan Mandachi a construit un metru de autostradă.

”M-am săturat de hore, m-am săturat de discursuri, m-am săturat de prezentări şi de termene mincinoase. Fiind antreprenor, trebuie să-mi fac un plan de afaceri după care să-mi ghidez investiţiile. De la Suceava la Bucureşti pe autostradă am face trei-patru ore, în timp ce pe drumurile actuale facem opt ore. Diferenţa de cinci ore unde o contabilizăm? Cei de la Bucureşti nu ne văd. De aceea am făcut o bornă de 4,2 metri ca să ne vadă mai bine. Această bornă este un simbol al neputinţei clasei politice”, a spus Ştefan Mandachi.

Omul de afaceri sucevean afirmă că borna are şi rolul unei cutii poştale, el îndemnându-i pe cetăţeni să scrie guvernului.

Mandachi a spus că este surprins de numărul mare de participanţi la acţiunea de protest de vineri.

”Am făcut o singură postare pe Facebook referitoare la protest şi a venit atâta lume. Sunt mai surprins ca pe 15 martie anul trecut, când am inaugurat acel metru de autostradă”, a mai declarat Ştefan Mandachi.

Participanţii la protest au scandat ”Vrem autostradă” şi ”Ne-am săturat de voi”.

Acţiunea a durat câteva zeci de minute şi s-a încheiat fără incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.