Bărbatul care a rănit cu sabia un poliţist în luna decembrie a anului trecut a fost trimis pentru ultraj prin tentativă la omor calificat, trafic de persoane şi trafic cu substanţe psihoactive. Alături de el au fost trimişi în judecată alţi şase bărbaţi, care în ultimii ani au făcut trafic cu substanţe interzise şi au răpit şi obligat, prin ameninţări şi violenţă, o persoană să vândă pliculeţe cu substanţe interzise către diverşi consumatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, cei şapte bărbaţi ar fi vândut încă din 2016 substanţe psihoactive către diverşi consumatori, în perioada august 2016 – decembrie 2017, ajungând către „clienţi de încredere” peste 1.600 de pliculeţe cu substanţe psihoactive, sub formă pulverulentă, destinate consumului prin prizare, cu preţul de 50 de lei/ plic.

De asemenea, în luna mai a anului trecut, timp de mai mult de o săptămână, trei dintre membrii grupului au lipsit de libertate, într-un apartament din Iaşi, o persoană pe care au obligat-o să comercializeze pliculeţe cu substanţe interzise către diverşi consumatori care o contactau.

Pentru că persoana a refuzat iniţial să facă asta, bărbaţii au bătut-o cu pumnii şi picioarele, iar ulterior a fost spitalizată din cauza leziunilor multiple, diferitelor contuzii, fracturi şi extracţiilor dentare pe care a trebuit să le suporte.

Totodată, în ziua de 5 decembrie 2017, în urma unei percheziţii desfăşurate de poliţişti, unul dintre bărbaţi a lovit cu sabia un angajat al Serviciului pentru acţiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap şi braţ. Poliţistul rănit nu purta cască de protecţie în momentul intervenţiei, deşi o avea în dotare.

DIICOT a dispus trimiterea în judecată a celor şapte bărbaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, ultraj prin tentativă la omor calificat, trafic de persoane, loviri sau alte violenţe şi trafic cu substanţe psihoactive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.