Bărbatul rănit în avalanşa produsă, vineri, în Munţii Călimani din judeţul Suceava a fost preluat de către echipajele medicale care îl vor transporta la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Între timp, femeia găsită în stare de inconştienţă a fost declarată decedată, după o oră în care s-au efectuat manevre de resuscitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, bărbatul rănit în avalanşa produsă în Munţii Călimani a ajuns la echipajul SMURD, după ce a fost transportat trei kilometri prin munte. 

I s-a acordat primul ajutor şi va fi transportat până la o Ambulanţă cu medic care-l va prelua şi-l va duce la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava. 

Între timp, femeia care a fost găsită în stare de inconştienţă a fost declarată decedată, după o oră în care s-au efectuat manevre de resuscitare. 

Căutările în zona montană continuă, fiind implicate zeci de persoane - militari, jandarmi, pompieri, salvamontişti şi pădurari, cu 10 autospeciale, 2 autosenilate, o ambulanta SMURD, un cuplu chinotehnic si mai multe autoturisme de teren.

Zona este abruptă, fără semnal de telefonie, comunicarea realizându-se cu ajutorul telefoanelor satelitare.
 
Trei alpinisti voluntari au fost surprinşi, vineri, de o avalanţă în apropierea Vârfului Pietrosu. Doi dintre ei sunt pompieri militari şi erau în timpul liber. 

Cei trei  - doi bărbaţi şi o femeie - au urcat pe munte pentru a arbora steagul national. 

Unul dintre ei a reuşit să-şi alerteze un coleg care a sunat la 112. Accidentul s-a produs după ora 17.00, iar înainte de ora 20.00 cel care a alertat autorităţile a fost găsit în viaţă, conştient. 

Ulterior a fost găsită şi femeia, dar în stare de inconştienţă. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.