Un număr de 28 de cadre medicale de la Spitalul Municipal Rădăuţi, judeţul Suceava, au fost confirmate cu noul coronavirus, fiind internate în Secţia de Boli Infecţioase a unităţii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, la spitalul din Rădăuţi au fost testate până acum 122 de cadre medicale, iar 28 dintre acestea au fost depistate pozitiv. Este vorba de medici, asistente, infirmiere şi brancardieri, cele mai afectate fiind secţiile ATI şi Chirurgie.

Toate aceste persoane au fost internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi, majoritatea având forme uşoare ale bolii.

Conducerea spitalului a comunicat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava modificarea graficului de gărzi şi ture, astfel încât activitatea din secţiile spitalului să nu fie afectată.

Managerul spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat pentru ”Monitorul de Suceava” că are suspiciuni că sursa infectării cadrelor medicale ar fi pacienţi care au fost direcţionaţi de la alte spitale din judeţ şi care nu au fost testaţi.

Conducerea unităţii medicale a solicitat testarea tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Rădăuţi. În total, la acest spital lucrează 600 de cadre medicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.