Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin, miercuri, proba de Matematică a Evaluării Naţionale, aceştia primind spre rezolvare subiecte structurate pe trei secţiuni, fiecare notat cu câte 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, cea de Matematică, are loc miercuri în centrele de examen din întreaga ţară.

Unele dintre subiecte trebuie rezolvate integral pe foaia de examen, la primul subiect fiind necesară doar trecerea rezultatelor.

10.294 de absolvenţi ai clasei a VIII-a ar urma să susţină joi,18 iunie, proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate în 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00), inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.