O treime din companiile private vor acorda angajaţilor prime de Paşte, iar pe lângă primele în bani, în ultimul timp companiile apelează şi la alte variante de recompensare, precum vouchere, cadouri, vacanţe sau zile libere suplimentare, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, 70% dintre companiile participante la studiu obişnuiesc să-şi recompenseze angajaţii, în general, cu bani sau tichete cadou cu ocazia diferitelor evenimente sau a sărbătorilor de iarnă sau vacanţă, iar 33% dintre respondenţi vor acorda în acest an angajaţilor prime de Paşte. 

”Două treimi dintre companiile care vor recompensa angajaţii cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an (65%) acordă prime în bani, iar alţi 35% dintre angajatori vor da angajaţilor tichete cadou. 12% dintre companiile respondente la sondaj şi care au spus că vor oferi angajaţilor beneficii cu ocazia Paştelui au în plan să le ofere acestora produse specifice acestei sărbători, în timp ce 6% vor acorda zile libere suplimentare”, arată studiul eJobs.

În plus, 3% dintre angajatori s-au gândit ca în acest an să ofere, de asemenea, cadouri copiilor angajaţilor şi tot atâţia au pregătit pentru angajaţi excursii sau vacanţe.

Potrivit studiului eJobs, valoarea beneficiilor oferite cu ocazia sărbătorilor pascale este de sub 200 lei pentru fiecare angajat în cazul a 59% dintre companii, în timp ce 15% dintre acestea indică valori cuprinse între 200 şi 500 de lei.

”Bani mai mulţi, între 500 şi 1.000 de lei, vor acorda 6% dintre companii, iar un procent de 12% vor oferi prime care depăşesc pragul de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”, menţionează studiul companiei.

În rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale angajaţilor pe tot parcursul anului, cele mai răspândite tipuri de beneficii sunt tichetele de masă (70%), asigurările medicale private (47%) şi zile libere suplimentare (37%), mai arată sondajul eJobs.

Dintre beneficiile mai puţin obişnuite, cele mai populare ar fi fructele şi cafeaua oferite gratuit la birou (53%) şi masajul de relaxare la birou (20%), urmate de cursurile de formare profesională plătite de companie (11%) sau asigurarea meselor de prânz (10%).

Sondajul a fost realizat în perioada 10 martie – 10 aprilie, pe un eşantion de 302 companii private, dintre care 47% sunt companii mici, care au sub 50 de angajaţi, iar 30% au între 100 şi 500 de angajaţi.

Cele mai frecvente domenii de activitate ale companiilor respondente sunt IT (16%), vânzări (10%), producţie (9%), educaţie & training (8%), resurse umane (7%).

Lansată în 1999, platforma eJobs are peste 30.000 de joburi active şi este deţinută de Ringier România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.