Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că în baza de date a Centrului Unic 112 Sibiu au fost identificate 28 de apeluri, între orele 5.20 şi 8.09, care semnalau, miercuri, prezenţa ursului ajuns în oraş, STS precizând că în cursul zilei de marţi nu au existat astfel de apeluri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma unor informaţii apărute în spaţiul public şi pentru corecta informare a opiniei publice vă comunicăm că, în urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic 112 Sibiu, au fost identificate 28 apeluri prin care se semnalează prezenţa unui urs în oraş, în data de 12 octombrie 2016, la orele 05:20, 07:46, 07:47, 07:49, 07:56, 07:57, 07:59, 08:02, 08:04, 08:07 şi 08:09", transmite STS.

Reprezentanţii Serviciul de Telecomunicaţii Speciale precizează că apelurile au fost transferate către Dispeceratele de Urgenţă ale Inspectoratelor de Poliţie, pentru Situaţii de Urgenţă, de Jandarmi şi către Serviciul de Ambulanţă.

"La unele dintre orele menţionate, au existat mai multe apeluri într-un interval de câteva minute. O parte dintre acestea nu au fost direcţionate agenţiilor de intervenţie întrucât nu au fost furnizate informaţii noi privind locul în care se afla ursul", mai arată STS, care menţionează că în data de 11 octombrie nu au fost identificate apeluri care să semnaleze prezenţa unui urs în oraşul Sibiu.

Ursul a fost ucis miercuri dimineaţă, în urma unei operaţiuni de capturare a lui care a durat în jur de două ore. În acest timp, animalul a trecut prin aproape jumătate de oraş, inclusiv prin centru, şi a urcat pe acoperişuri.

”La rapiditatea cu care se mişca, sărea garduri, ursul era un real pericol. S-a încercat cu tranchilizante să se oprească ursul, dar nu s-a reuşit. La un moment dat, ursul a intrat în curte la fabrica de mobilă, unde erau 50 de oameni, care erau în pericol. Tranchilizantul îşi face efectul în funcţie de cum prinzi animalul, cât de adânc intră, câţi ani are animalul. Tranchilizantul, din ce mi s-a explicat, putea să-şi facă efectul şi după 30 de minute”, a declarat presei prefectul Cristian Roman.

La intervenţie au participat zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri, medici, vânători, angajaţi ai Direcţiei Silvice, ai Direcţiei Sanitar Veterinare, dar şi reprezenţi ai altor instituţii.

Poliţia Sibiu a deschis, miercuri, dosar penal pentru uz de armă letală după uciderea ursului.

Totodată, Ministerul Mediului a cerut, joi, Poliţiei Judeţene Sibiu să ancheteze cum a ajuns ursul în oraş, în condiţiile în care judeţul Sibiu nu este un areal dezvoltat al animalelor din această rasă, fiind posibil ca acesta să fi fost ţinut în captivitate şi eliberat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.