Ministrul Transporturilor, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că ministerul este pregătit pentru iarnă, fciind încheiate contracte de deszăpezire pentru toate autostrăzile şi drumurile naţionale. Stroe a precizat că sunt pregătite 2.872 de utilaje, au fost cumpărate 300.000 de tone de sare şi au fost montate peste 500.000 de metri de parazăpezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Transporturilor a acţionat în ultimele două luni pentru pregătirea pentru iarnă. Sunt încheiate 57 de contracte de deszăpezire, adică toate contractele de care este nevoie. Sunt acoperite integral toate autostrăzile şi toate drumurile naţionale şi suntem în măsură să acordăm sprijin şi consiliilor judeţene pentru celelalte categorii de drumuri, în situaţii deosebite. Se va acţiona cu 2.872 de utilaje, din care 512 sunt ale companiei naţionale şi ale direcţiilor regionale, iar 2.270 de utilaje sunt închiriate. Direcţiile regionale au fost aprovizionate cu 300.000 de tone de sare. Este o cantitate rezonabilă. Dacă va fi nevoie, suntem pregătiţi să ne aprovizionăm rapid. Au fost instalaţi peste 500.000 de metri liniari de parazăpezi. Şi avem încheiate protocoale cu organele de poliţie la toate nivelele”, a precizat ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte circulaţia trenurilor, Ionuţ Stroe a precizat că au avut loc câteva exerciţii de alarmare pentru situaţii de ninsoare şi viscol, iar plugurile sunt pregătite să acţioneze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.