Unul dintre patronii azilelor groazei din Voluntari, Ştefan Godei, a fost ales de Gabriela Firea, în octombrie 2018, să meargă să facă parte din delegaţia care o însoţea la Madrid, relatează Centrul de Investigaţii Media şi Buletin de Bucureşti. Godei nu a mai mers, însă, în deplasare, invocând motive medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ştefan Godei a lucrat la Primăria Capitalei între 1 iulie 2016 şi 1 decembrie 2021. Practic, el a fost angajat la Primăria Capitalei la o săptămână după ce Firea a depus jurământul ca primar general. 

La sfârşitul lunii octombrie 2018, Gabriela Firea, pe-atunci primar al Capitalei, a emis o dispoziţie prin care stabilea componenţa delegaţiei ce urma să o însoţească într-o vizită oficială de şase zile în capitala Spaniei, Madrid. Bugetul primăriei generale urma să suporte integral costurile cu avionul, hotelul, transportul şi diurna pentru zece persoane: primarul general Gabriela Firea, Tomniţa Michaela Florescu, viceprimar, Ligia Gheorghe (în prezent Enache) şi Radu Preda, consilieri personali al primarului Firea, Cătălina Guşavan, director general al Direcţiei Generale „Servicii Publice” din Primăria Capitalei, Simona Popa, directorul executiv al Direcţiei de Mediu, Manuela Dediu, directorul Direcţiei de Presă, Ciprian Codrin Prisecaru, referent la Direcţia Administrativă, Oana Micu, inspector de specialitate la Direcţia Relaţii Externe şi Protocol şi Ştefan Godei, şofer. 

Conform unui alt document în legătură cu respectiva călătorie a delegaţiei municipalităţii la Madrid, obţinut de reporteri, Primăria Capitalei a plătit 20.432,12 lei pentru bilete de avion, 29.446,96 de lei pentru cazarea delegaţiei la hotel, 1.760 de euro diurne şi 270 de lei asigurări medicale. 

Manuela Dediu, membră a delegaţiei, care ocupă şi în prezent funcţia de şefă a Biroului de presă al Primăriei Capitalei, a precizat că Godei s-a aflat într-adevăr pe lista pentru Madrid, a avut chiar şi bilet de avion, luat pe banii municipalităţii, dar, cu două zile înaintea plecării, în 2 noiembrie, acesta ar fi dat o declaraţie prin care anunţa că renunţă să mai meargă în respectiva deplasare, invocând „motive personale de ordin medical” care ar fi apărut în aceeaşi zi, 2 noiembrie, conform unui răspuns transmis pentru  Centrul de Investigaţii Media şi Buletin de Bucureşti.

În 2020, imediat după ce a pierdut primăria generală în faţa lui Nicuşor Dan, Firea a devenit senator. La scurt timp i-a găsit şi lui Godei un post la propriul ei cabinet senatorial, aşa cum au informat jurnaliştii de la G4Media, poziţie din care l-a concediat abia la începutul acestui an, imediat după ce investigaţiile Centrului de Investigaţii Media şi Buletin de Bucureşti despre centrele pentru persoane dependente operate de el şi de consiliera Gabrielei Firea în Ilfov au fost publicate. 

Godei a mai fost angajat şi la clubul de fotbal FC Voluntari, finanţat de Primăria Voluntari, condusă de aproape un sfert de secol de soţul Gabrielei Firea, primarul Florentin Pandele.

Presiunea publică iscată de presupusa implicare a sa şi a apropiaţilor săi în afacerea centrelor din Ilfov a forţat-o pe Gabriela Fireasă demisioneze din Guvern şi să se autosuspende, pentru patru luni, din funcţiile de conducere din PSD. 

În 6 noiembrie, Firea a revenit în funcţiile de prim-vicepreşedinte PSD şi preşedinte PSD Bucureşti.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, în 27 septembrie, că există o decizie, una care nu a fost schimbată, potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei.

„Există o decizie în acest moment şi ea nu a fost schimbată, doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Nu am luat altă decizie. Ştim cu toţii, şi vă spun fără nicio reţinere, ministrul Gabriela Firea n-are nicio vină în cazul «azilelor groazei». Ştim cu toţii acest adevăr. Dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul altă discuţie care ţine în primul şi în primul rând de doamna Gabriela Firea şi de decizia domniei sale. ”, a explicat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.