Ştefan Godei, preşedintele asociaţiei care deţinea unul dintre centrele din Voluntari în care bătrânii erau supuşi la tratamente inumane este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie. El este acuzat de procurorii anticorupţie de faptul că pentru a obţine licenţa centrului a completat documentele necesare cu date nereale, aşa cum l-ar fi sfătuit doi inspectori sociali de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ştefan Godei, la data faptei preşedinte al unei asociaţii ce deţine un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
“În zilele de 10 şi 11 mai 2023, suspectul G.Ş.C., în calitatea menţionată mai sus, în scopul obţinerii licenţei de funcţionare pentru un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi pe care-l deţinea în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucţiunilor trasate de inculpaţii Rontescu Florina şi Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv”, se arată în comunicat.
Sursa citată a precizat că ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, un raport favorabil în condiţiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerinţele minime de funcţionare, prevăzute de lege.
Procurorii au menţionat că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Ştefan Godei, considerat liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii, a relatat Digi 24.

În total, membrii grupului infracțional organizat condus Ștefan Godei au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, suma  de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021 - 08.06.2023.

Ştefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în acest dosar, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.