Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că în ultima săptămână secvenţierile au identificat 450 de cazuri de infecţii cu varianta Delta la nivel naţional, iar pentru 40% dintre aceste cazuri nu există o legătură epidemiologică. Dintre pacienţii infectaţi cu varianta Delta, 80% nu erau vaccinaţi, iar dintre cei decedaţi, 87% nu primiseră nicio doză de ser anti-COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor centralizate pentru săptămâna 16-22 august, în urma testelor de secvenţiere efectuate, au fost identificate, la nivel naţional 450 de cazuri de infecţie cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, iar dintre acestea aproximativ 40% nu au legătură epidemiologică menţionată, a anunţat Valeriu Gheorghiţă marţi după amiază. 
„Atunci când acest procent, teoretic, ajunge la peste 50% , înseamnă că deja 50% din cazurile de infecţie cu varianta Delta care nu au un context epidemiologic particular, putem să susţinem faptul că devine dominantă la nivel naţional şi că este deja o tulpină care a devenit dominantă. Practic, din punct de vedere al ponderii cumulate a variantei virale Delta din totalul variantelor virale de îngrijorare, în momentul de faţă s-a ajuns ca 20,6% din totalul variantelor virale de îngrijorare de la nivel naţional să fie cauzate de varianta virală Delta”, a declarat medicul. 
Valeriu Gheorghiţă a catalogat drept „un număr important” cel al infecţiilor cu varianta Delta, el arătând că acesta „creşte progresiv” riscul de îmbolnăvire. 
Din cele 450 de cazuri confirmate, aproximativ 80% sunt la persoane nevaccinate. 
Au fost înregistrate 24 de decese din care peste 87% sunt decese la persoane nevaccinate
Medicul a arătat că tratamentul bolii COVID-19 „nu a cunoscut progrese remarcabile” şi, în acest context a făcut din nou apel la vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.