Spitalul Victor Babeş din Bucureşti anunţă, luni seară, că problemele de la unitatea mobilă ATI au apărut în jurul orei 17.00, iar personalul medical şi cel auxiliar au făcut tot posibilul pentru a salva pacienţii. Din păcate, trei dintre aceştia nu au putut fi salvaţi. Cauzele decesului fac obiectul unei anchete, au mai precizat reprezentanţii spitalului, iar întreg personalul va coopera în cadrul anchetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această seară, în jurul orei 17:00, la Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” - operaţională începând cu data de 10.09.2020 - a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment. Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienţi bolnavi de COVID-19 internaţi în Unitatea mobilă de Terapie intensivă”, a transmis, luni seară, Spitalul Victor Babeş, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, patru pacienţi au fost transferaţi în siguranţă la alte spitale, iar unul a fost relocat în secţia principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

”În prezent, la faţa locului se desfăşoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor producerii tragediei, iar personalul medical şi cel auxiliar din cadrul unităţii sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului. Vom continua să informăm opinia publică în mod transparent privind evoluţia situaţiei, pe măsură ce amănunte suplimentare vor fi disponibile. Conducerea şi întreg personalul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” transmit cele mai sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile celor decedaţi în acest tragic eveniment”, a mai transmis unitatea medicală.

Ministerul Sănătăţii a informat despre situaţia de la Sitalul Victor Babeş abia după ora 20.30. 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.