Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui nu a găsit niciun cadru medical vinovat în cazul bebeluşului de opt luni care, la începutul lunii februarie, a murit la patru zile după ce a fost internat în unitatea sanitară cu febră şi o durere de dinţi. Cazul este analizat de către specialiştii Colegiului Medicilor Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui care l-au avut sub îngrijire şi tratament pe bebeluşul de opt luni mort la patru zile de la internarea sa, cu o durere de dinţi, şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu. Aceasta este concluzia la care a ajuns comisia de disciplină a unităţii medicale vasluiene, în urma anchetei interne desfăşurate în acest caz în care mama copilului a acuzat personalul spitalului că i-a neglijat fiul, tratându-l cu superficialitate.

”În cadrul comisiei de disciplină, s-a stabilit că, din punct de vedere al conduitei medicale, nu s-a făcut nicio greşeală. Cadrele medicale au respectat toate protocoalele şi procedurile de lucru astfel încât nu a fost luată nicio măsură administrativă”, a declarat, luni, pentru News.ro managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Conducerea SJU Vaslui a dispus efectuarea unei anchete interne în acest caz, după ce mama bebeluşului a acuzat o parte din cadrele medicale ale Secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui că nu şi-au făcut meseria. Femeia susţine că atât asistentele, cât şi medicii i-au tratat fiul cu superficialitate, după ce a fost internat cu febră şi dureri de dinţi. Deşi starea de sănătatea a băieţelului s-a degradat de la o zi la alta, afirmă mama acestuia, cadrele medicale au intrat în alertă abia în a treia zi de la internare, atunci când au decis să-l transfere, în stare gravă, la un Spitalul de Copii Iaşi unde, după o zi, a murit.

În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului ”sepsis cu diseminare meningiană cu pneumococi”.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a început propria anchetă în acest caz, însă, pe lângă rezultatul cercetării interne desfăşurate de Spitalul Judeţean, aşteaptă şi concluziile Colegiului Medicilor Vaslui, care trebuie să stabilească dacă a fost vorba despre malpraxis.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.