Autorităţile din Bihor au desemnat Spitalul privat Pelican din Oradea ca unitate medicală suport COVID-19, având alocate în acest sens 46 de paturi, din care 20 de Terapie Intensivă. Ca urmare, judeţul va avea 64 de paturi ATI pentru pacienţii cu SARS-COV-2 şi un incubator pentru bebeluşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Întrunit astăzi, 12 noiembrie, în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea, a desemnat Spitalul Pelican ca unitate medicală suport Covid-19 pentru judeţul Bihor. În urma hotărârii CJSU, numărul paturilor de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) alocate pentru pacienţii Covid-19 la nivelul judeţului Bihor va creşte la 65, din care 1 incubator pentru infanţi", a transmis, joi, Prefectura Bihor.

Conform sursei citate, decizia de a desemna Spitalul Pelican ca unitate medicală suport COVID-19, având 46 de paturi, din care 20 paturi ATI, a fost adoptată în contextul creşterii numărului de cazuri pozitive la nivelul judeţului şi luând în considerare gradul de ocupare a Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu".

Hotărârea urmează să fie înaintată Ministerului Sănătăţii şi va deveni efectivă la data actualizării Ordinului Ministrului Sănătăţii de aprobare a Listei Spitalelor Covid-19.

"În urma aprobării deciziei, judeţul Bihor va avea 64 de paturi ATI şi un incubator alocate pacienţilor Covid-19, după cum urmează:

- 34 paturi ATI şi 1 incubator în cadrul Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu";

- 10 paturi ATI în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea;

- 20 de paturi ATI în cadrul Spitalului Pelican Oradea", a precizat Prefectura.

Astfel, în acest moment judeţul Bihor are 11,3 paturi ATI Covid-19 / 100.000 locuitori.

În cadrul şedinţei CJSU a fost actualizată şi lista localităţilor din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural şi de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Conform analizei efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista cuprinde în total 90 de localităţi, din care 58 au o incidenţă a cazurilor de peste 3/1.000, după cum urmează: Sântandrei, Oradea, Boianu Mare, Nojorid, Salonta, Câmpani, Tarcea, Cărpinet, Sânmartin, Ceica, Abrămuţ, Oşorhei, Biharia, Beiuş, Borş, Sâmbăta, Paleu, Bulz, Hidişelu de Sus, Pietroasa, Girişu de Criş, Copăcel , Vadu Crişului, Sârbi, Şuncuiuş, Ştei, Săcădat, Aleşd, Mădăras, Nucet, Aştileu, Tinca, Abram, Batăr, Marghita, Brusturi, Sânnicolau Român, Derna, Sălard, Buduslău, Popeşti, Lugaşu de Jos, Auşeu, Vaşcău, Valea lui Mihai, Tulca, Borod, Suplacu de Barcău, Bunteşti, Pocola, Finiş, Spinuş, Rieni, Toboliu, Avram Iancu, Bratca, Viişoara şi Măgeşti.

În localităţile unde incidenţa este mai mare decât 3 cazuri/1.000 locuitori sunt interzise activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, dar este permisă funcţionarea teraselor deschise şi livrarea la domiciliu; activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; activităţile cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.