Spitalul Militar Galaţi devine unitate medicală suport pentru COVID-19, din cauza numărului mare de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus şi a posibilităţii reduse a Spitalului Judeţean de a interna pacienţii în secţia de Terapie Intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Galaţi, Spitalul Militar va primi pacienţi cu COVID-19 începând din 15 noiembrie.

"Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situaţiei de urgenţă generate de virusul SARS-Cov-2, care arată persistenţa unui număr crescut de persoane infectate la nivelul judeţului Galaţi, precum şi faptul că există doar un compartiment ATI Covid, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ap. Andrei”, cu un număr de 12 paturi, prefectul judeţului Galaţi, Eugen Hristache, a convocat o şedinţă cu toţi managerii spitalelor din judeţul Galaţi, iar în urma acestei şedinţe s-a decis ca Direcţia de Sănătate Publică să solicite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nominalizarea Spitalului Militar de Urgenţă ”dr. Aristide Serfioti” Galaţi ca spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi Covid-19", se arată în informarea Prefecturii.

DSP Galaţi a făcut această solicitare şi s-a primit aprobarea de la Comandantul Acţiunii, urmând ca Spitalul Militar să pregătească 25 de paturi, dintre care 5 paturi dotate cu ventilatoare ATI, pentru tratamentul pacienţilor Covid-19 cu manifestări clinice medii şi severe.

Conform celei mai recente informări, de la începutul pandemiei în Galaţi s-au infectat cu coronavirus 7.484 de persoane, dintre care 234 au decedat. Din totalul bolnavilor de COVID-19, 239 sunt cazuri noi raportate în bilanţul transmis joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.