Doi dintre cei trei copiii cu sindrom hemolitic uremic internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti sunt în continuare în stare gravă, la Terapie Intensivă, unul este intubat, iar celălalt are probleme neurologice şi face convulsii. Cel de-al treilea copil este mai bine, iar peste o zi sau două s-ar putea să nu mai aibă nevoie de dializă peritoneală, a declarat miercuri, pentru News.ro, şeful secţiei de Nefrologie a unităţii sanitare, Mihaela Bălgrădean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doi dintre copiii internaţi la noi sunt încă în stare gravă. Unul dintre ei, bebeluşul din Bucureşti, este în terapie intensivă pentru că au apărut complicaţii pulmonare şi renale. Bebluşul este intubat pentru protecţia funcţiilor respiratorii, anemia s-a mai ameliorat. Un alt copil, cel de un an şi opt luni, din Craiova, care avea suferinţă neurologică, este şi el în Terapie Intensivă, întrucât convulsiile se menţin", a spus medicul.

Bălgrădean a precizat că cel de-al treilea copil, în vârstă de un an şi trei luni, tot din Craiova, este mai bine, fiind în continuare în secţia de Nefrologie.

"Continuă dializa, dar probabil că într-o zi sau două ar putea să se renunţe la dializa peritoneală”, a adăugat şefa secţiei de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie”. 

Cei trei copii - un băieţel de opt luni, o fetiţă de un an şi trei luni şi un băieţel de un an şi opt luni – au forme severe de sindrom hemolitic uremic, insuficienţa renală fiind cauzată de toxine extrem de invazive care se găsesc la nivelul bacteriei escherichia coli.

Medicul Mihaela Bălgrădean a precizat că sursele infecţiei sunt produsele animale, printre care lapte, carne, dar şi apă, legume şi fructe.

“De la măsurile de igienă pleacă totul. Este vorba de igiena mâinilor, de igiena alimentelor care se administrează acestor copii, spălatul cu atenţie al legumelor şi fructelor, spălatul cărnii şi preparării ei adecvate la temperaturi adecvate, adică bine fiartă. Carnea de vită trebuie să fie foarte bine fiartă. Separararea alimentelor crude de cele preparate, respectiv tocătoarele trebuie să fie separate atunci când preparăm carnea crudă. Să avem grijă şi cu ouăle, pentru că şi ele trebuie spălate înainte de a fi folosite”, a precizat medicul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.