Doi copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic vor fi externaţi vineri din Spitalul "Marie Curie”, iar la secţia de Nefrologie mai rămâne internat doar băieţelul din Mioveni care avea şi complicaţii neurologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starea copilului din Mioveni este bună, iar de vineri acesta nu mai face dializă peritoneală, potrivit informaţiilor transmise de medicii Spitalului “Marie Curie” la Ministerul Sănătăţii.

Medicii au mai anunţat că, pentru toţi cei 11 copii trataţi în secţia de Nefrologie a spitalului, faza acută a afecţiunilor s-a încheiat, dar aceştia vor rămâne sub supraveghere şi vor reveni la control.

Băieţelul din Mioveni a fost internat în 24 februarie la Spitalul "Marie Curie” şi până în 2 martie a stat în secţia de Terapie Intensivă, din cauza sindromului hemolitic uremic şi a unei complicaţii neurologice.

Din 29 ianuarie până în seara de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” 12 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Alţi copii au ajuns la Marie Curie” după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au fost trataţi pentru infecţii digestive, dar starea lor s-a agravat şi, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă şi unii de intubare şi ventilare mecanică.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.