Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă pentru pacienţii cu afecţiuni acute, în timp ce persoanele care au simptome de afecţiuni respiratorii sunt trimise la Secţia de Boli Infecţioase din acelaşi spital. Unitatea sanitară anunţă că angajează medici şi asistente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, UPU din cadrul Spitalului Judeţean va asigura triajul, evaluarea şi tratamentul de urgenţă al pacienţilor cu afecţiuni acute ce necesită intervenţii de urgenţă, dar care nu prezintă simptome de afecţiuni respiratorii.

Cazurile grave, în urma triajului efectuat, vor fi redirecţionate către spitalele Fălticeni sau Rădăuţi, iar cazurile cu simptome respiratorii vor fi direcţionate direct către Secţia de Boli Infecţioase a spitalului. 

Pentru redeschiderea UPU de la Suceava au fost aduse mai multe cadre medicale de la Iaşi.

Totodată, Spitalul Judeţean Suceava anunţă că angajează asistente şi infirmiere în regim de urgenţă, pentru şase luni.

Spitalul de Urgenţe Suceava a fost închis complet timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, după ce zeci de cadre medicale din această unitate au fost infectate cu noul coronavirus.

În spital a funcţionat doar secţia de Boli Infecţioase, în care este internat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, confirmat cu coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.