O femeie de cetăţenie ucraineană, cu cancer la sân, a făcut, marţi, o şedinţă de chimioterapie la Spitalul Judeţean Suceava, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicilor suceveni, în cursul zilei de miercuri, alţi doi pacienţi cu afecţiuni oncologice din Ucraina vor ajunge la spitalul sucevean pentru şedinţe de chimioterapie şi introducerea în programul naţional.

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava afirmă că acordă asistenţă medicală cetăţenilor veniţi din zona de conflict şi că o pacientă din Ucraina, cu cancer la sân, a făcut, marţi, o şedinţă de chimioterapie la spitalul sucevean.

"Pacienţii trebuie să obţină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări şi pe cât posibil să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean, urmând ca înregistrarea în Programul Naţional să fie făcută de medicii secţiei", se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului Judeţean Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, medicul Dan Teodorescu, începând din 24 februarie şi până marţi au fost consultaţi 35 de refugiaţi din Ucraina. Dintre aceştia, 16 sunt copii cu vârste între o lună şi 16 ani.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.